Skip to main content

Hi mijn naam is Daniel Wedemeijer,  31 jaar oud en professioneel Freestyle BMX atleet. Ik leef voor de sport, ben er iedere dag mee bezig en reis de hele wereld over voor World Cups, World Championships maar onder andere ook shows en clinics. Zo was ik als ‘The Flying Dutchman’ te zien in Nitro Circus en train ik diverse jongere BMX Freestyle atleten. Samen met mijn vriendin Lise-Lotte heb ik een zoontje Mick. Sinds april 2021 heb ik mij aangesloten bij de Velosolutions Benelux familie zowel als rijder maar ik zal ook in het bouwteam aan de slag gaan!

Om mij beter te leren kennen beantwoord ik bij deze een aantal vragen!

Hoe ben je zelf met BMX (en PumpTracks) in aanraking gekomen?

Op school had iedereen een BMX en zodoende heb ik er uiteindelijk 1 gekregen voor mijn 14e verjaardag. Langzamerhand ben ik gaan “stunten” met mijn BMX en kwam ik erachter dat dit ook
echt een sport was.

Pumptracks zijn later op mijn pad gekomen. De eerste keer was in Zurich op de Velosolutions PumpTrack heel lang geleden. Ik was meteen verkocht aan het gevoel en het oneindige rond pumpen. 

Wat vind je zo vet aan BMX Freestyle?

BMX Freestyle maakt het voor mij mogelijk de hele wereld over te reizen en op al deze plekken nieuwe mensen te leren kennen. Wanneer je me vraagt naar mijn mooiste BMX herinnering dan zeg
ik eerlijk dat elke dag op de fiets een mooie herinnering is. Het dagelijks leren van nieuwe tricks blijft het beste gevoel.

Wat in jouw BMX carrière maakt jou het meest trots?

Het feit dat ik al 8 jaar professioneel bezig ben met BMX Freestyle en hier ook volledig van kan leven, ondanks de minimale hulp van de bond.

Welke impact heeft het vaderschap en een gezin vormen op jou? Hoe valt het te combineren met je carrière?

Af en toe natuurlijk iets minder slaap maar vooral een positieve impact waarin we alles nu met zijn drieën beleven. Lise-Lotte zorgt grotendeels voor Mick en helpt mij op de achtergrond met de sport. Dit is voor ons de ideale combinatie, op deze manier kan ik me volledig focussen op het fietsen.

Welke karaktereigenschap is het belangrijkste geweest voor jouw BMX Freestyle successen tot nu toe? Welk advies heb je voor beginnende BMX, PumpTrack, MTB- rijders?

Als ik ergens voor ga dan ga ik er ook volledig voor en ben ik niet te stoppen. Een karaktereigenschap die naar mijn mening belangrijk is om de top te halen maar het belangrijkste advies dat ik beginnende rijders mee wil geven; draag goede bescherming, te beginnen bij een helm. Daarnaast is het gewoon een kwestie van lekker met vrienden te gaan rijden. Heb plezier en dan komt de rest vanzelf!

Welke invloed heeft samen buiten, spelen en sporten op mensen volgens jou?

In mijn beleving is sporten en bewegen één van de belangrijkste dingen in het dagelijks leven. Een uitlaatklep, goed voor de gezondheid en het bevordert sociale ontwikkelingen wanneer je met anderen buiten speelt en sport.

Wanneer ik voor 1 dag exact zou mogen beslissen wat er zou gebeuren, zou ik er dan ook voor kiezen om alle kinderen de optie te geven om te sporten. Sommige kinderen kunnen door bepaalde omstandigheden niet sporten en het zou prachtig zijn mocht het voor elk kind toegankelijk worden. Sporten is in mijn ogen een belangrijk onderdeel van opgroeien.

Wat is voor jou de meerwaarde van een PumpTrack?

Buiten dat het gewoon superleuk is om een PumpTrack te rijden is het voor mij ook altijd een goede conditie en techniek training. Het vraagt veel van spieren in het hele lichaam en is een goede manier om je flow met de fiets te trainen. 

Waar ligt je favoriete PumpTrack? En wat is je favoriete BMX Freestyle park?

Deze vraag is voor mij niet zo moeilijk. Ik verhuisde enkele jaren geleden niet voor niks van Amsterdam naar Eindhoven. Area51, het skatepark in Eindhoven is in mijn ogen het beste skatepark van de Benelux. Dat op 5 minuten daar vandaan sindskort een Velosolutions PumpTrack ligt verrijkt Eindhoven alleen nog maar meer. De PumpTrack in Eindhoven is nog niet eens officieel geopend maar nu al mijn favoriet!

Wat hoop je met de samenwerking met Velosolutions te bereiken?

Er zijn in de samenwerking met Velosolutions twee dingen voor mij belangrijk. Ten eerste zou het mooi zijn als elke plek in Nederland een PumpTrack krijgt, net als dat je overal voetbalveldjes ziet. Dat brengt mij meteen tot het tweede dat hiermee iedereen die dit leuk lijkt ook daadwerkelijk met de hele familie lekker kan pumptracken in de buurt. 

Wat zijn je doelen voor de komende 2 jaar?

Het is eerlijk gezegd erg moeilijk om momenteel mijn doelen te uiten gezien de COVID-19 situatie waarin de wereld zich bevindt. Natuurlijk blijven mijn doelen om zo goed mogelijk te presteren, bovenaan te staan en hoop ik dan ook dat evenementen snel weer mogelijk zijn. 

 

Daniel tijdens zijn eerste professionele BMX wedstrijd in Amsterdam, 2006.

Wie weet komen we elkaar eens tegen op een Velosolutions Benelux PumpTrack. Always fun!

Chat openen
Welkom bij Velosolutions 👋
Stuur bij vragen of opmerkingen gerust een berichtje via Whatsapp!