Skip to main content

In de provincie Gelderland bestaat een subsidieregeling waarmee een financiële bedrage voor de aanleg van een pumptrack kan worden gevraagd. De regeling bestaat al een aantal jaar en is bekend onder de naam: “sportieve inrichting buitenruimte”. Middels deze subsidie zijn er al enkele mooie pumptrack projecten gerealiseerd, waaronder de pumptrack in Laren (gemeente Lochem). Alle huidige subsidieregelingen in de provincie Gelderland zijn hier te vinden: subsidies Gelderland

Vanaf 2020 is de subsidie “sportieve inrichting buitenruimte” gekoppeld aan de WK BMX die plaatsvindt in augustus 2021 op Papendal. Nederland is één van de top BMX-landen van de wereld en met verscheidene medailles op de Olympische Spelen in Peking, Londen en Rio is het meer dan terecht dat het WK BMX in 2021 naar Nederland komt! Niet alleen een evenement voor de topsport maar ook voor de breedtesport biedt dit kansen. Met de subsidie Sportieve Inrichting Buitenruimte wil de provincie de aanleg van pumptracks stimuleren, zodat meer kinderen op een laagdrempelige manier in aanraking kunnen komen met de spoert. Daarnaast was er mogelijkheid voor een extra bijdrage vanuit het Papendal fonds voor extra activering op de pumptrack.

UPDATE februari 2021, subsidieplafond bereikt:

Inmiddels is het subsidieplafond voor beide regelingen bereikt. Het indienen van nieuwe aanvragen is daardoor niet meer mogelijk. Dit geldt voor zowel de subsidie vanuit de provincie, als ook voor het Papendal fonds.

Realisatie deadline 14 juli 2021:

Heeft u subsidie toegezegd gekregen, dan geldt er een strikte voorwaarde dat de pumptrack 1 maand vóór de start van de WK BMX gerealiseerd moet zijn. Dat komt dus neer op een realisatie deadline van 14 juli 2021. Na navraag bij de provincie blijkt dat de subsidie zal worden teruggevorderd indien deze deadline niet kan worden gehaald. Heeft u vragen over de mogelijkheden voor de realisatie of wilt u graag een offerte van ons ontvangen? Graag helpen wij u bij het creëren van een pumptrack die aantrekkelijk is voor uw gemeente, nu en in de toekomst. Neem gerust contact op!

Indien u naast de subsidie van de provincie ook een bijdrage vanuit het Papendal fonds ontvangt dan geldt er een voorwaarde dat er gewerkt moet worden met een voorgeselecteerde leverancier. De maximale bijdrage vanuit het Papendal fonds is €12.500, waarvan u vervolgens €5.000 direct moet terug investeren in een evenement. De netto bijdrage vanuit het Papendal fonds is daarmee dus maximaal €7.500. Vergelijken van offertes kan daarmee alsnog interessant zijn en mogelijk leiden tot kostenbesparing, zelfs als u de €7.500 van het Papendal fonds mee zou rekenen.

Waarom Velosolutions:

  • wereldwijd marktleider met meer dan 300 gerealiseerde vaste PumpTracks en 10 jaar ervaring
  • we geven 8 jaar garantie op onze tracks. Deze garantie kunnen wij ook bieden omdat we al 10 jaar actief zijn in deze markt.
  • Velosolutions PumpTracks hebben exclusieve UCI-status. Hiermee onderscheiden we ons van andere partijen in de markt. Met de aanleg van een Velosolutions PumpTrack bent u er dus zeker van dat officiële (inter)nationale PumpTrack wedstrijden mogelijk zijn, nu, en in de toekomst.
  • openingsevenement inbegrepen en jaarlijks terugkerende activiteiten: in het kader van de WK BMX 2021 bieden wij u gratis een openingsevenement en we denken graag mee over de activatie van uw PumpTrack in de jaren die daarop volgen.

Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Chat openen
Welkom bij Velosolutions 👋
Stuur bij vragen of opmerkingen gerust een berichtje via Whatsapp!