Skip to main content

Velosolutions Benelux is met name bekend om het bouwen van PumpTracks maar wist je dat wij ook mountainbike routes aanleggen? Midden in de Betuwe op Landgoed Mariënwaerdt zijn wij in het najaar van 2023 gestart met de bouwwerkzaamheden aan een mountainbike route.

Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt is een familielandgoed van ruim 900 hectare aan de rand van het Betuwse dorp Beesd. Een veelzijdig landgoed met akkers, weilanden, bossen, lanen en grienden. Het landgoed is al sinds 1734 in handen van dezelfde familie. Inmiddels beheert de negende generatie van de familie Van Verschuer het landgoed. Op het landgoed kun je van alles beleven, zo kun je er trouwen, overnachten, vergaderen en zijn er een bakkerij en landgoedwinkel met eigen gemaakte producten.

En vanaf 2024 (datum van opening nog onbekend) kun je er dus ook komen mountainbiken. In totaal leggen we over het landgoed 20km aan mountainbike route aan. Hierin verwerken we kombochten, sprongen en spelen we in op de natuurlijke flow van de omgeving en bomen. De mountainbike route leggen we aan met behulp van betongranulaat dit zorgt ervoor dat je gedurende het hele jaar op de klei in Gelderland kan komen rijden. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de flora en fauna die in het gebied leeft.

De mountainbike route wordt in samenwerking met Landgoed Mariënwaerdt en de gemeente West-Betuwe gerealiseerd. Oplevering is sterk afhankelijk van het weer, hierover later meer.

Chat openen
Welkom bij Velosolutions 👋
Stuur bij vragen of opmerkingen gerust een berichtje via Whatsapp!