Leem PumpTrack Heeze Leende

2021

Leem PumpTrack Heeze Leende

Onder het mom van ‘Red Bull Backyard Digger’ was de gemeente Heeze Leende een van de gelukkige gemeenten waar Red Bull een lemen fietscrossbaan, ook wel dirt track,  realiseerde. Deze baan werd met lokale BMX’ers aangelegd en bevatte hoge bulten en schansen. Het onderhoud werd door de rijders zelf geregeld en mede hierdoor werd het een groot succes onder de inwoners. De initiatiefnemers werden ouder, trokken weg uit de gemeente en de baan raakte helaas in verval. Urban Sports zijn ook in Heeze Leende in opkomst, en nadat de skatebaan in Heeze werd opgeknapt, ontstond in de coronaperiode het idee om de fietscrossbaan aan de Loofvennen nieuw leven in te blazen. Velosolutions Benelux ondersteunde de inwoners bij de vernieuwing van de PumpTrack. Benieuwd naar hoe dit in zijn werk ging? Lees onze blog!

Foto's

Bekijk het eindresultaat

Jaap Henst

Jeugdwerker Cordaad Welzijn

'”Wie wil crossen moet ook meehelpen met het onderhoud” Op deze manier laten we met de PumpTrack de BMX tijden van weleer herleven!'

Locatie

Overtuigd? Neem contact op!

Ben jij ook zo enthousiast over PumpTracks en zou je het helemaal fantastisch vinden als er een permanente PumpTrack op jouw terrein wordt aangelegd? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!