Skip to main content

PumpTrack in jouw gemeente

Stappenplan

Wil jij ook graag een PumpTrack in jouw gemeente, stad of dorp?

ledereen wil natuurlijk wel een PumpTrack in zijn/haar stad of dorp, maar waar begin je dan? Als inwoner van een stad of dorp heb je best veel te zeggen over de sport- en speelplekken die een gemeente laat bouwen. Een PumpTrack behoort dan ook zeker tot de mogelijkheden, maar deze komt er niet vanzelf! Onderstaande stappen helpen je op weg om je kansen bij de gemeente te vergroten.

2023
maart

Stap 1 – Verzamel een groep

Samen sta je sterk! Verzamel een groep enthousiastelingen (kinderen, jongeren  en ouders) die mee willen helpen om deze stappen te doorlopen. Een groepje van 4-6 mensen werkt het beste.

maart

Stap 2 – Zoek jullie petitie-pagina

Zoek jullie petitie-pagina. Voor iedere gemeente hebben wij alvast een petitie-pagina klaargezet. Hiermee kunnen jullie dus direct aan de slag. Als jullie gemeente er niet bij staat, of als jullie graag een petitie voor één stad of dorp willen, vraag deze dan bij ons aan!

Deel de petitie-pagina direct ook met je familie, vrienden en kennissen zodat je de eerste handtekeningen binnen hebt!

Petities
maart

Stap 3 – Maak een Facebookpagina

Maak een Facebookpagina aan met de naam van jullie PumpTrack, bijvoorbeeld: “PumpTrack Utrecht”. Extraatjes: maak een Instagram account of een tof filmpje net als de initiatiefnemers uit Loosdrecht!

Gebruik voor het vullen van de Facebook (en Instagram) pagina onze foto’s en filmpjes. en nodig zoveel mogelijk mensen uit om jullie Facebookpagina te liken en natuurlijk jullie petitie te ondertekenen.

Download foto'sDownload video's
maart

Stap 4 – Maak een poster

Maak een poster met een linkje naar de petitie en de Facebook (en Instagram) pagina. Hang deze poster op bij jullie in de buurt, bijvoorbeeld bij scholen, sportverenigingen, supermarkten en het gemeentehuis. Je kunt van de poster natuurlijk ook een flyer maken en deze uitdelen aan de mensen!

Let op, de handtekeningen stromen nu binnen 🙂

Download voorbeeld poster
maart

Stap 5 – Maak contact met de wethouder

Leg contact met de verantwoordelijke wethouder bij de gemeente. Via de website van de gemeente komen jullie erachter wie dit is, of jullie kunnen het bij het gemeentehuis navragen. Stuur hem/haar een leuke e-mail of brief met de vraag wat ervoor nodig is om een PumpTrack in jullie gemeente te krijgen. Contact leggen via LinkedIn of Twitter kan ook nog wel eens helpen. Je kan er ook voor kiezen stap 6 meteen mee te nemen in je eerste contact.

Zet in jullie bericht in ieder geval:

    • waarom jullie graag een PumpTrack willen
    • dat jullie handtekeningen verzamelen, en meer mensen een PumpTrack willen
    • een linkje naar een mooi voorbeeldproject, bijvoorbeeld de track in Nijmegen Lindenholt
Schrijf een e-mail
maart

Stap 6 – Maak een plan

Na de reactie van de wethouder moeten jullie waarschijnlijk aan de slag met een plan. De wethouder heeft wellicht nog een aantal vragen. Deze kan je in het plan beantwoorden, of hij/zij nodigt je misschien wel uit voor een overleg.

Wij helpen je graag op weg met het maken van het plan, of de voorbereiding van het gesprek. Download hiernaast het format en vul deze naar eigen wens verder in.

Samen met jullie kunnen we kijken naar bijvoorbeeld een kostenbegroting en een geschikte locatie. Daarnaast kunnen we ook als expert aanhaken bij bijvoorbeeld het gesprek met de wethouder. Ons advies is vrijblijvend en kosteloos.

Download formatContact
maart

Stap 7 – Spread the love

Spread the PumpTrack love! Deel jullie initiatief met zo veel mogelijk mensen, zoals steppers, skaters, BMX-ers en natuurlijk alle ouders en kinderen op school.

Met een beetje geluk komen wij nu snel bij jullie bouwen aan een prachtige nieuwe PumpTrack!!

Bekijk portfolio

Overtuigd? Neem contact op!

Ben jij ook zo enthousiast over PumpTracks en zou je het helemaal fantastisch vinden als er een permanente PumpTrack op jouw terrein wordt aangelegd? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Chat openen
Welkom bij Velosolutions 👋
Stuur bij vragen of opmerkingen gerust een berichtje via Whatsapp!