Mountainbikeroute Landgoed Mariënwaerdt

2024

MTB Landgoed Mariënwaerdt

Velosolutions Benelux is met name bekend om het bouwen van PumpTracks maar wist je dat wij ook mountainbike routes aanleggen? Midden in de Betuwe op Landgoed Mariënwaerdt zijn wij in het najaar van 2023 gestart met de bouwwerkzaamheden aan een mountainbike route.

Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt is een familielandgoed van ruim 900 hectare aan de rand van het Betuwse dorp Beesd. Een veelzijdig landgoed met akkers, weilanden, bossen, lanen en grienden. Het landgoed is al sinds 1734 in handen van dezelfde familie. Inmiddels beheert de negende generatie van de familie Van Verschuer het landgoed. Op het landgoed kun je van alles beleven, zo kun je er trouwen, overnachten, vergaderen en zijn er een bakkerij en landgoedwinkel met eigen gemaakte producten.

En vanaf mei 2024 kun je er dus ook komen mountainbiken. In totaal realiseerden we op het landgoed 20km aan mountainbike route, bestaande uit 2 lussen. Hierin hebben we kombochten en sprongen verwerkt en spelen we in op de natuurlijke flow van de omgeving en bomen. De PumpTrack feeling hebben we natuurlijk doorgetrokken naar deze route! De mountainbike route is aangelegd met betongranulaat dit zorgt ervoor dat je gedurende het hele jaar op de klei in Gelderland kan komen rijden. Uiteraard is er rekening gehouden met de flora en fauna die in het gebied leeft.

De mountainbike route is gerealiseerd in samenwerking met Landgoed Mariënwaerdt en de gemeente West-Betuwe. Om de route te rijden is een vignet benodigd. Meer info is te vinden op de website van Landgoed Marienwaërdt & MTB Routes.

Foto’s afkomstig van Raphael Drent & MTB Challenge.

Quote afkomstig van SRC.

Rutger van Stappershoef

Wethouder Sport & Bewegen, Jeugd & Jongeren

“Het doet mij goed dat het ons samen met Mariënwaerdt is gelukt om deze route tot stand te brengen. Een mountainbikeroute misten we nog in onze gemeente en sluit goed aan op onze andere prachtige beweegroutes door onze natuur, zoals klompenpaden, wandelpaden, fietsroutes en peddelroutes. Een route van deze kwaliteit in een dergelijk uniek landschap komt in de wijde regio, en zelfs in heel Nederland niet voor. Ik hoop dat onze inwoners en natuurlijk ook de bezoekers van het landgoed hier heel veel plezier aan gaan beleven.”

Foto's

Bekijk het eindresultaat

Locatie

Overtuigd? Neem contact op!

Ben jij ook zo enthousiast over PumpTracks en zou je het helemaal fantastisch vinden als er een permanente PumpTrack op jouw terrein wordt aangelegd? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!