PumpTrack Skills Garden Den Bosch

2023

PumpTrack Skills Garden Den Bosch

In 2020 startte de gemeente Den Bosch met de herinrichting van Sportpark Noord hiervoor gingen zij in gesprek met bewoners en organisaties uit de wijk. De renovatie gaf de gemeente de kans om samen met de wijk na te denken over een bredere sportieve en maatschappelijke invulling van Sportpark Noord. De Skills Garden is het tastbare resultaat. Een openbare, multifunctionele sport- en beweegplek gebaseerd op de tien grondvormen van bewegen.

De Skills Garden is een openbaar buitensportcomplex waar bewoners en organisaties uit de wijk en daarbuiten ten alle tijden gebruik van kunnen maken. Denk hierbij aan jongerenwerk, het basisonderwijs, sportverenigingen, buurtsportcoaches, fysiotherapeuten, bootcampers of personal trainers.

Binnen de Skills Garden realiseerden wij een compacte KidsTrack van 500m2 met bochten van 100cm hoogte.

Foto's

Bekijk het eindresultaat

Ralf van der Heijden

Beleidsmedewerker Sport

‘Het is onze visie om de sportparken in de gemeente een bredere maatschappelijke functie te geven. Samen met inwoners en partners uit de omliggende wijken hebben we gekeken hoe hier op Sportpark Noord invulling aan te geven. Uit de gesprekken kwam duidelijk de wens voor een pumptrack naar voren. Samen met Velosolutions zijn we op basis van de beschikbare vierkante meters tot het ontwerp voor een uitdagende KidsTrack gekomen.

De Skills Garden op Sportpark Noord wordt druk bezocht en de pumptrack is hierin een echte trekker. Bewoners geven aan dat ze voorheen Sportpark Noord nooit bezochten en sinds de komst van de Skills Garden er wekelijks te vinden zijn. Door de aanleg van de Skills Garden en de aanwezigheid van de Pumptrack brengen we meer mensen in beweging, is er meer activiteit op het sportpark en is het aanbod om te sporten en bewegen in Noord verder uitgebreid.’

Locatie

Overtuigd? Neem contact op!

Ben jij ook zo enthousiast over PumpTracks en zou je het helemaal fantastisch vinden als er een permanente PumpTrack op jouw terrein wordt aangelegd? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!