PumpTrack Hasselt

2023

PumpTrack Hasselt

Het was het wachten meer dan waard! In 2021 startten Remco en Lisanne een bewonersinitiatief voor een PumpTrack in de gemeente Zwartewaterland. Zij waren tijdens een van hun vakanties de PumpTrack tegengekomen en meteen enthousiast. Maar voor veel andere in de gemeente was het begrip PumpTrack nog onbekend.

In 2023 kwam er de mogelijkheid voor een PumpTrack; een oud fiets crossbaantje zou verdwijnen en voor een skatebaan stond onderhoud of vervanging gepland. En daar zag de gemeente een kans; want met de PumpTrack sla je 2 vliegen in 1 klap! Deze is zowel geschikt voor fietsers als skateboarders.

In opdracht van de gemeente en in samenwerking met de bewoners legde Velosolutions een PumpTrack van 950 m2 aan, tevens is er een Jump Line in aangelegd.

Foto's

Bekijk het eindresultaat

Remco & Lisanne

Intiatiefnemers

'Een PumpTrack? Het was voor velen nog onbekend in de omgeving van Hasselt, gemeente Zwartewaterland.
Tijdens een van onze vakanties hebben we voor het eerst gefietst op een PumpTrack van Velosolutions. We waren meteen enthousiast!

We hoorden dat een klein fiets crossbaantje zou verdwijnen in Hasselt. Ook bleek dat er voor 2023 al onderhoud of vervanging stond gepland voor de skatebaan.
En laat een PumpTrack nou net geschikt zijn voor o.a. fietsers en skaters. Twee vliegen in een klap!

Het was het wachten en het werk meer dan waard!
De samenwerking met Velosolutions hebben wij als zeer prettig ervaren, er werd veel met ons mee gedacht.
We zijn super trots dat de baan nu daadwerkelijk gerealiseerd is en gemeente Zwartewaterland een mooie sportlocatie rijker is voor jong en oud!'

Locatie

Overtuigd? Neem contact op!

Ben jij ook zo enthousiast over PumpTracks en zou je het helemaal fantastisch vinden als er een permanente PumpTrack op jouw terrein wordt aangelegd? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!