PumpTrack Ruigenhoek Utrecht

2022

PumpTrack Ruigenhoek Utrecht

Utrecht is een PumpTrack rijker! Op de oude plek van een BMX-baan die de afgelopen 3 jaar vanwege de veiligheid gesloten was, realiseerden wij in de zomer van 2022 een PumpTrack van 1500 m2.

Het initiatief voor deze geasfalteerde pumptrack is afkomstig van wielersporters, die ook hebben meegedacht bij het ontwerp en voor cofinanciering hebben gezorgd. Het terrein wordt weer openbaar toegankelijk zodat iedereen die dat wil er gebruik van kan maken, met in achtneming van de geldende spelregels. Sport Utrecht en het Wielerplatform Utrecht gaan vanaf de zomer regelmatig activiteiten organiseren op de pumptrack.

Met deze nieuwe pumptrack maakt Utrecht het aanbod van ‘urban’ voorzieningen completer, naast bijvoorbeeld de reeds bestaande Cruyff-courts, Krajicek-playgrounds, skatebanen en urban-dancegrounds. Doel is de Utrechtse jeugd te enthousiasmeren steeds beter en completer in beweging te komen.

Het is het resultaat van een samenwerking tussen Recreatieschap Stichtse Groenlanden, provincie Utrecht, gemeente Utrecht, Sport Utrecht, Wielerplatform Utrecht en Bikepark Utrecht.

Tekst van: https://www.noorderparkruigenhoek.nl/nieuws/noorderpark-ruigenhoek-krijgt-pumptrack 

Foto's

Bekijk het eindresultaat

Locatie

Overtuigd? Neem contact op!

Ben jij ook zo enthousiast over PumpTracks en zou je het helemaal fantastisch vinden als er een permanente PumpTrack op jouw terrein wordt aangelegd? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!