PumpTrack Ouddorp Duin

2022

PumpTrack Ouddorp Duin

Woensdagmiddag 29 juni is PumpTrack Ouddorp Duin feestelijk geopend. De eer was aan Burgemeester Ada Grootenboer om samen met een paar kinderen het rood witte lint door te knippen. De PumpTrack was al een maand lang in rood-witte linten gehuld vanwege de werkzaamheden die nog uitgevoerd moesten worden. Dit tot grote teleurstelling van de jeugd uit Ouddorp die niet kon wachten de baan te betreden. Woensdag was het dan zover, na de speeches van Jeroen den Hollander (grondeigenaar),Jörgen Borsboom (directeur Natural High) en Burgemeester Ada Grootenboer, werd er afgeteld en daarna konden de kinderen van start op de PumpTrack.

Unieke PumpTrack
De baan bestaat uit 3 onderdelen; een kidstrack, een PumpTrack en een skatebowl. Zowel kleine kinderen vanaf 3 jaar kunnen er al terecht op een loopfiets of stepje, maar ook de professionele skaters laten hun ‘tricks’ graag zien in de skatebowl. Een PumpTrack is een circuit van asfalt met bochten en bulten, die elkaar ritmisch opvolgen. Het is een soort kruising tussen een BMX-baan en een skatepark. De pump track Ouddorp Duin is uniek in Nederland, vanwege de combinatie van pump track én de uitdagende skatebowl. De PumpTrack is gelegen naast de rotonde bij de Vrijheidsweg en de Westerweg in Ouddorp, in het recreatiegebied Ouddorp Duin. De PumpTrack is gratis toegankelijk van zonsopkomst tot zonsondergang. Op de baan kan je rijden met een (loop)fiets, step, skateboard, of skates en het dragen van een helm is verplicht. Op het Strandplein van Ouddorp Duin, kan je bij de winkel Houten Aap, Outdoor en Toys bmx-fietsen, stepjes,
loopfietsen en bescherming huren. Bij Natural High, ook gelegen aan het Strandplein, kan je skateboards en bescherming huren en kopen

Samenwerking
De realisatie van de baan is tot stand gekomen met een bijdrage uit de reserve toeristenbelasting van Gemeente Goeree-Overflakkee. Daarnaast hebben de volgende partijen een forse financiële bijdrage geleverd: Landal Strand Resort Ouddorp Duin, Ridderstee, Vakantiepark De Klepperstee, Projectontwikkelaar Otium, Dorpsraad Ouddorp, Natural High, Restaurant Bij Marc, SPAR, RentTourBuy en de Houten Kaap.

Al vaker hebben de Ouddorp Duin ondernemers laten zien gezamenlijk grote projecten te realiseren. Vaak in goede samenwerking met gemeente en provincie, zoals vorig jaar de Minigolf Ouddorp Duin, het Strandtheater en het evenementenplein, voor events zoals de openluchtbioscoop of foodtruckfestivals. Voor volgend jaar wordt er door de Ouddorp Duin ondernemers nog gekeken naar fase 2 van het Outdoorbos, waar de PumpTrack in ligt, om deze nog verder uit te breiden met (buiten)sportelementen.

Bron tekst.

Foto's

Bekijk het eindresultaat

Simone Baaijens

Manager Houten Kaap Ouddorp Duin BV

"Wat een waanzinnig succes is de PumpTrack Ouddorp Duin. Zoals verwacht is het razend druk in de schoolvakanties, met alle toeristen uit Ouddorp, maar het is vooral ook zo leuk te zien hoe druk het na schooltijd is met de jeugd uit Ouddorp en omstreken. En wie onder schooltijd langsrijdt ziet vaders en moeders een poging wagen op een skateboard. Uniek aan deze locatie is de combinatie van een laagdrempelige kidstrack voor de allerkleinsten op een loopfiets, de gave uitdagende PumpTrack voor 8+ en dan de super toffe skatebowl voor de pro’s. Deze voorziening past perfect bij Ouddorp, een van dé surfhotspots van Europa en een plek voor vele gezinsvakanties”

Locatie

Overtuigd? Neem contact op!

Ben jij ook zo enthousiast over PumpTracks en zou je het helemaal fantastisch vinden als er een permanente PumpTrack op jouw terrein wordt aangelegd? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!