PumpTrack Skills Garden Almere

zomer 2019

PumpTrack Skills Garden Almere

Wij bouwen vanuit de visie om sporten en spelen laagdrempelig te maken en we vinden het belangrijk dat iedereen zich kan ontwikkelen op sportief gebied, ongeacht de leeftijd of achtergrond. De PumpTrack als sociale ontmoetingsplaatsen voor jong en oud, en waar alles met wielen op terecht kan. Deze gedachte is een perfecte match met het Athletic Skills Model (ASM), en we waren dan ook zeer vereerd dat René Wormhoudt, founder van het Athletic Skills Model, ons vroeg om een PumpTrack toe te voegen aan de Skills Garden Almere.

Deze PumpTrack werd in opdracht van Dusseldorp voor de gemeente Almere gerealiseerd. De track werd aangelegd in de zomer van 2019. Er was een behoorlijk strakke deadline, maar die stond ons niet in de weg om een track op te leveren die volledig aan de wensen voldeed. Naast de PumpTrack konden wij bovendien ook adviseren bij de ‘WaveLine’. Een concept binnen de Skills Garden waarbij de pump-techniek nog breder kan worden toegepast en ook rolstoelgebruikers toegang krijgen tot dit soort faciliteiten.

Over ASM en de Skills Garden:

De Skills Garden is een nieuwe manier van denken over sport- en speelvoorzieningen. Het biedt een plek inde  openbare ruimte die in het teken staat van stimuleren, uitdagen en plezier hebben in bewegen. Een plek die onderdeel is van de leefomgeving, van werken en vrije tijd en waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en samen zijn.

De fysieke elementen die toegepast worden in de Skills Garden hebben als groot voordeel dat ze interessant zijn voor veel verschillende doelgroepen (jongeren, ouderen, minder validen, topsport, verenigingen etc.). En wat is er nu mooier dan een publieke ruimte waar verschillende doelgroepen, zowel georganiseerd als ongeorganiseerd, naartoe kunnen komen om te bewegen en samen te zijn. De inrichting van de Skills Garden is maatwerk. Samen met de verschillende belanghebbenden in de omgeving (bewoners, onderwijs, zorginstellingen, personal trainers etc.) wordt de Skills Garden ingericht en wordt de omgeving meegenomen in de denkwijze van het Athletic Skills Model. Zo zorgen we naast de inrichting ook direct voor draagvlak en betrokkenheid vanuit de omgeving.

Dusseldorp pumptrack skills garden almere

Marcel Veenbrink

Projectleider, Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek BV

'Onder de indruk van de snelheid maar vooral ook de kwaliteit waarop deze pumptrack is gerealiseerd. Dit soort asfalt handwerk is ontzettend lastig en het Velosolutions team is uniek in de manier waarop zij dit professioneel en met oog voor kwaliteit weten te realiseren.'

Locatie

Overtuigd? Neem contact op!

Ben jij ook zo enthousiast over PumpTracks en zou je het helemaal fantastisch vinden als er een permanente PumpTrack op jouw terrein wordt aangelegd? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!