PumpTrack Wijk bij Duurstede

voorjaar 2019

PumpTrack Wijk bij Duurstede

In het voorjaar van 2019 werd in opdracht van de gemeente Wijk bij Duurstede een asfalt pumptrack gerealiseerd met een lengte van exact 100 meter. De pumptrack is het resultaat van jaren inzet van de locale jeugd, die met ondersteuning van Stichting Binding en jongerenwerker Eno Middelham zich hard hebben gemaakt voor het vervangen van de vervallen skatevoorziening. De oude halfpipe die op het terrein stond was in zeer slechte staat en had te veel onderhoud nodig. Bovendien werd de halfpipe slechts door een heel beperkt groepje skaters gebruikt en was er regelmatig overlast.

Bij het ontwerpen van de asfalt pumptrack hielde wij rekening met een zo breed mogelijke doelgroep. Kinderen van loopfiets leeftijd (2 jaar) tot aan jong volwassen vinden uitdaging op de nieuwe baan. Daarbij maakt het niet uit of ze op skateboard, BMX fiets, mountainbike, in-line skate of step rijden, want de pumptrack is voor alle doelgroepen geschikt.  Doordat er met asfalt wordt gewerkt is er bij dit type pumptrack veel minder onderhoud nodig dan bij een traditionele pumptrack of fietscrossbaan. Het speciale asfalt mengsel is in de afgelopen jaren uit ontwikkeld tot de ideale toplaag en het wordt met de hand verwerkt door onze eigen experts. Bovendien zijn pumptracks ook erg veilig voor de gebruiker en voldoen ze aan de gestelde Europese Normen.

Na de realisatie werd al snel duidelijk dat het speelpark een flinke upgrade had gekregen. De pumptrack is de grootste attractie in het speelpark en het trekt een grote diversiteit aan kinderen, ouders en grootouders. Door de sociale controle is er ook veel minder overlast.

asfalt pumptrack wijk bij Duurstede

Edwin van Dorp

Adviseur bewonersparticipatie, Gemeente Wijk bij Duurstede

'Wat een succes die nieuwe pumptrack en wat wordt hij veel gebruikt! Een mooi resultaat van een intensieve samenwerking tussen Velosolutions, Stichting Binding, de buurt en de gemeente Wijk bij Duurstede.'

Locatie

Overtuigd? Neem contact op!

Ben jij ook zo enthousiast over PumpTracks en zou je het helemaal fantastisch vinden als er een permanente PumpTrack op jouw terrein wordt aangelegd? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!