Skip to main content

In november is de aanleg van het Urban Sport Park ’t Schoot in Eindhoven gestart.
Een plek waar allerlei urban sporters hun plek vinden. Voorzieningen als freerunning, calisthenics en survivallen zijn aanwezig of worden gerealiseerd en natuurlijk kan een PumpTrack van Velosolutions niet ontbreken! De komende periode houden we je via deze pagina op de hoogte van de vorderingen rondom de track

De PumpTrack neemt een centrale plek in het park in. Een asfalt baan die o.a. gebruikt kan worden met een mountainbike, BMX, skateboard, (stunt)step en rolschaatsen. De PumpTrack wordt een van de grootste van Nederland met een maximaal hoogteverschil van drie meter. Het definitieve ontwerp is tot stand gekomen in een ontwerpproces samen met gebruikers, buurtbewoners en andere betrokkenen. In de eerste week van december gaat de schop in de grond, met uiteindelijke oplevering in mei 2020. 

1 december 2020:
De laatste week van november is aannemer Donker Groep gestart met de voorbereiding van het terrein, waarbij onder andere het afwateringssysteem is aangelegd. Vanaf 30 november zijn wij gestart met onze werkzaamheden. Tot de kerst zijn 2 teams bezig met de ruwbouw van de PumpTrack. Dit wil zeggen dat de baan eerst is uitgezet met behulp van GPS, waarna we met graafmachines de fundering van menggranulaat aanleggen. Zo worden de eerste contouren van de baan zichtbaar.

10 december 2020
Inmiddels zijn we anderhalve week verder, is het grondwerk afgerond en blijkt dat het weer de komende tijd meezit. Er komt geen vorst aan de grond en de temperaturen blijven in de dubbele cijfers. Dit betekent dat we nog voor de kerstvakantie aan de slag kunnen met het asfalt! Asfalt aanbrengen vergt veel tijd en aandacht. Het asfalt wordt namelijk door onze eigen experts met de hand geprofileerd en krijgt een dikte van 8 cm. Door het met de hand te profileren voorkomen we dat er strepen in het asfalt komen en zorgen we voor een nette afwerking van de asfaltnaden. 
Met deze werkwijze kunnen wij 8 jaar garantie op ons asfalt afgeven. 

We starten met het asfalteren van de Jump Line die rondom de PumpTrack wordt aangelegd. Een Jump Line maakt het mogelijk niet alleen te pumpen maar ook bij genoeg snelheid in de lucht te springen! Uniek voor ons en de rest van Nederland.  

23 december 2020
Het is bijna kerst en de asfaltering is afgerond. Door het harde werk is het asfalteren van zowel de Jump Line als PumpTrack in een week afgerond. Het team bestond uit medewerkers uit heel Europa. Zo werden we ondersteund door 2 medewerkers uit Spanje en werden onze Belgische collega’s verder opgeleid zodat ze straks zelf in België aan de slag kunnen! Niet alleen harde werkers maar bovenal zelf ook fanatieke pumpers, het harde werken werd beloond met testsessies.  Vol lof over deze toffe baan!

De komende tijd is het wachten op goed weer zodat we onze karakteristieke rode belijning aan kunnen brengen.

3 maart 2021

Door het weer en het aanleggen van PumpTracks in de rest van België en Nederland hebben we even stil gelegen in Eindhoven maar goed nieuws! Gisteren hebben in 1 dag we onze karakteristieke rode belijning aangebracht. Ook dit gebeurt weer met de hand. Onze rode belijning is gecombineerd met felblauw, dit om goed het onderscheid tussen de PumpTrack en de Jump Line aan te geven maar blauw refereert ook naar Philips en zul je overal in het Urban Sportpark terug zien komen.

7 april 2021 Goed nieuws!

Naast de belijning hebben we anderhalve week geleden de signing aangebracht. Natuurlijk ons logo maar ook pijlen en bewoordingen die de rijrichting van de PumpTrack en Jump Line aangeven. Alles om de veiligheid op de PumpTrack te waarborgen, zo raden we met behulp van onze signing een helm ten zeerste aan.

In de afgelopen maanden is al gebleken dat de PumpTrack ontzettend populair is, ondanks dat het bouwterrein nog verboden toegang is. Om een veilige situatie voor iedereen te verzekeren en verder te kunnen gaan met de inrichting van het park, heeft de gemeente Eindhoven besloten de PumpTrack beperkt open te stellen vanaf afgelopen 3 april. Dit wil zeggen dat, op weekdagen vanaf 16u en in het weekend de hele dag, de PumpTrack via een sluis van bouwhekken te bereiken is. Zo kan er overdag veilig worden gewerkt door de aannemer en kan iedereen van de PumpTrack genieten! Neem natuurlijk altijd de veiligheidsvoorschriften in acht.

Het Urban Sportpark is in zijn totaliteit in mei 2021 opgeleverd!

14 september 2021

Aankomend weekend vindt de Red Bull UCI PumpTrack Qualifier voor het Wereldkampioenschap BMX plaats! Het belooft een spannende strijd te worden. Er wordt bij zowel de mannen als vrouwen gestart met solo runs die getimed worden, waarna de finales head to head worden uitgevochten. De rijders rijden ieder op hun eigen track (de baan is gespiegeld), het eerst over de finish betekent logischerwijs een overwinning. Er wordt afgesloten met een prijsuitreiking, de nummers 1 verdienen een ticket voor de World Finals in Portugal!

Bekijk de video over de aanleg van een PumpTrack!

Chat openen
Welkom bij Velosolutions 👋
Stuur bij vragen of opmerkingen gerust een berichtje via Whatsapp!