Skip to main content

De Skills Garden is een nieuwe manier van denken over sport- en speelvoorzieningen. Het biedt een plek inde  openbare ruimte die in het teken staat van stimuleren, uitdagen en plezier hebben in bewegen. Een plek die onderdeel is van de leefomgeving, van werken en vrije tijd en waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en samen zijn.

De fysieke elementen die toegepast worden in de Skills Garden hebben als groot voordeel dat ze interessant zijn voor veel verschillende doelgroepen (jongeren, ouderen, minder validen, topsport, verenigingen etc.). En wat is er nu mooier dan een publieke ruimte waar verschillende doelgroepen, zowel georganiseerd als ongeorganiseerd, naartoe kunnen komen om te bewegen en samen te zijn. De inrichting van de Skills Garden is maatwerk. Samen met de verschillende belanghebbenden in de omgeving (bewoners, onderwijs, zorginstellingen, personal trainers etc.) wordt de Skills Garden ingericht en wordt de omgeving meegenomen in de denkwijze van het Athletic Skills Model.

Bij Velosolutions asfalt PumpTracks bouwen we vanuit de visie om sporten en spelen laagdrempelig te maken. We vinden het belangrijk dat iedereen zich kan ontwikkelen op sportief gebied, ongeacht de leeftijd of achtergrond. We zien onze PumpTracks als sociale ontmoetingsplaatsen voor jong en oud, en waar alles met wielen op terecht kan. Deze gedachte is een perfecte match met het ASM model en we waren dan ook zeer verheugd dat René Wormhoudt, founder van het Athletic Skills Model, ons vroeg om een PumpTrack toe te voegen aan de Skills Garden Almere. Bovendien hebben we kunnen adviseren in de vormgeving van de WaveLine, waarmee de pump-techniek nog breder kan worden toegepast. De Velosolutions PumpTrack werd in opdracht van Dusseldorp voor de gemeente Almere gerealiseerd.

Chat openen
Welkom bij Velosolutions 👋
Stuur bij vragen of opmerkingen gerust een berichtje via Whatsapp!