Skip to main content

PumpTracks van Velosolutions zijn UCI gecertificeerd (UCI is de internationale wielerunie), dat wil zeggen dat er officiële internationale wedstrijden op mogen worden georganiseerd waaronder ook de Red Bull UCI Pump Track World Championships.

Dit wereldkampioenschap bestaat uit een serie kwalificatiewedstrijden op zo’n 25 PumpTracks verspreid over de hele wereld. Er wordt afgesloten met een officiële World Final. Gedurende het kampioenschap in 2018 namen er meer dan 2000 atleten uit 19 verschillende landen deel aan de kwalificaties waarbij 67 rijders streden tijdens de World Final. Vanaf 2019 is de UCI aangesloten en mogen we officieel de regenboogtrui in het pumpen uitdelen!

Door de corona perikelen wordt seizoen 2021 gecombineerd met de wedstrijden in 2020. Inmiddels zitten 15 kwalificatiewedstrijden erop. 2 hiervan vonden plaats op onze eigen Benelux banen in Roosendaal (sept. 2020) en vorige week op onze recent geopende baan in Brussel! Er staan tot de finale op 15 oktober in Lissabon, Portugal, nog 2 wedstrijden voor dit seizoen op de planning. Eentje hiervan vindt aankomend weekend (18 sept.) plaats op de PumpTrack in Urban Sportpark Eindhoven. Het belooft een spannende strijd te worden. Er wordt bij zowel de mannen als vrouwen gestart met solo runs die getimed worden, waarna de finales head to head worden uitgevochten. De rijders rijden ieder op hun eigen track (de baan is gespiegeld), het eerst over de finish betekent logischerwijs een overwinning. Er wordt afgesloten met een prijsuitreiking, de nummers 1 verdienen een ticket voor de World Finals in Portugal!

Wie volgen oud-wereldkampioenen Payton Ridenour en Tommy Zula op?

Altijd al eens willen zien hoe de professionals een PumpTrack berijden? Kom het zien op 18 september bij Urban Sportpark Eindhoven. Voor meer info klik hier.

Chat openen
Welkom bij Velosolutions 👋
Stuur bij vragen of opmerkingen gerust een berichtje via Whatsapp!