PumpTrack Genk

voorjaar 2019

PumpTrack Sport Vlaanderen Genk

PumpTrack in België: de eerste Belgische Velosolutions asfalt PumpTrack is een feit. In het voorjaar van 2019 werd in opdracht van Sport Vlaanderen Genk bij het sportcentrum een pumptrack gerealiseerd met een lengte van 240 meter. Sport Vlaanderen had al langer de wens voor een pumptrack en in 2018 werden de gesprekken met Velosolutions opgestart.

Velosolutions won de uitgeschreven aanbesteding mede door de uitmuntende referenties van de velen gerealiseerde PumpTracks wereldwijd. Het ontwerp van de track in Genk biedt ruimte voor rijders van elk niveau en alle leeftijden. Gedurende de zomer van 2019 is de PumpTrack direct al enorm veel gebruikt door scholieren die Sport Vlaanderen aandoen voor diverse kampen en uitjes. De PumpTrack is ruim van opzet met lange rechte stukken rondom, afgewisseld met een technisch middengedeelte. Deze pumptrack is ook geschikt voor officiële WK PumpTrack kwalificaties en nationale kampioenschappen.

Wil jij de baan ook eens uitproberen, dan kan dat. Deze is vrij toegankelijk. Let er wel op dat de baan soms afgesloten kan zijn voor trainingen of clinics.

Over Sport Vlaanderen:

Een mooiere locatie voor een sportcentrum kan je je haast niet voorstellen: Sport Vlaanderen Genk ligt aan één van de toegangspoorten van het Nationaal Park Hoge Kempen, de groene long van de provincie Limburg. Met twee indoorpistes en een outdoorpiste is het sportcentrum op het beboste domein Kattevennen vooral een ruitersportcentrum. Het richt zich niet alleen op gevorderde ruiters, ook beginnelingen zijn er welkom.

Foto's

Bekijk het eindresultaat

Tom Willems

Centrum verantwoordelijke, Sport Vlaanderen Genk

'Dankzij de fijne samenwerking met Tim Smit en zijn team kon dit unieke project op een heel kwalitatieve manier en binnen de afgesproken timing gerealiseerd worden. Met als resultaat een pumptrack van wereldklasse. Ik kan Velosolutions dus zeker aanbevelen!'

Locatie

Overtuigd? Neem contact op!

Ben jij ook zo enthousiast over PumpTracks en zou je het helemaal fantastisch vinden als er een permanente PumpTrack op jouw terrein wordt aangelegd? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!