PumpTrack Urban Sportpark Eindhoven

2021

PumpTrack Urban Sportpark Eindhoven

Velosolutions Benelux realiseerde in 2021 in opdracht van gemeente Eindhoven een van de grootste PumpTracks in Nederland. De PumpTrack met een lengte van 228 meter lang is naast zijn grootte ook uniek door de aangelegde Jump Line. Deze Jump Line van 180 meter maakt het mogelijk niet alleen te pumpen maar ook bij genoeg snelheid in de lucht te springen.

De PumpTrack bevindt zich midden in een inspirerende omgeving, namelijk Urban Sportpark Eindhoven. De PumpTrack neemt een centrale plek in op een locatie waar allerlei urban sporters hun plek vinden. Naast de PumpTrack zijn er bijv. ook voorzieningen voor freerunning, calisthenics en survivallen.

Om jullie een kijkje te geven in het bouwproces schreven wij een blog over PumpTrack Eindhoven.

Foto's

Bekijk het eindresultaat

Dinemarie Anholts

Kwartiermaker regiodeal sport , Gemeente Eindhoven

'We zijn hartstikke blij dat we deze baan hebben kunnen realiseren in Eindhoven. De vraag naar zo’n urban sportvoorziening leefde al langer en heeft nu een hele mooi resultaat gekregen. Alle sportvoorzieningen zijn samen met de urban sporters ontworpen en uitgedacht, zodat ze optimaal voldoen aan de wensen van de sporters.

De combinatie van de verschillende urban sport mogelijkheden – pumptrack, calisthenics, survival-en obstacle run, free run en fitness- in 1 groen park is uniek. Voor jong en oud, ervaren en onervaren, is het een prachtige plek geworden om te sporten, spelen en bewegen.'

Locatie

Overtuigd? Neem contact op!

Ben jij ook zo enthousiast over PumpTracks en zou je het helemaal fantastisch vinden als er een permanente PumpTrack op jouw terrein wordt aangelegd? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!