Skip to main content

PumpTracks kunnen op allerlei locaties worden aangelegd; in de openbare ruimte, bij een school en ook vakantieparken vinden steeds vaker hun weg in de PumpTrack wereld. Lees hier waar ze te vinden zijn en de overwegingen die vakantieparken nemen.

Vakantieparken bieden steeds vaker een totaalbeleving aan aan de bezoekers. Sport en bewegen spelen hierin natuurlijk een prominente rol, en een vakantiepark is de ideale locatie om voor het eerst met een PumpTrack in aanraking te komen. Kinderen nemen vaak hun fiets mee op vakantie, deze kunnen ze goed gebruiken op de PumpTrack. Bovendien hebben de vakantieparken vaak een uitgiftepunt waar sportmateriaal voor op de PumpTrack kan worden geleend/gehuurd. Voor deze blog maakten wij een overzicht van de PumpTracks die reeds zijn aangelegd door Velosolutions op vakantieparken in Nederland. En we zijn in gesprek gegaan met Lennard Kempers van Vakantiepark Eiland van Maurik. Op deze locatie bouwden wij een PumpTrack met een specifiek kids gedeelte. Deze werd vanwege de populariteit 2 jaar later uitgebreid met een bowl. 

De PumpTrack op Eiland van Maurik
Vakantiepark Eiland van Maurik is een echt familiebedrijf gelegen aan het water in het Gelderse rivierengebied. Lennard kwam zelf voor het eerst met PumpTracks in aanraking bij Recreatiepark TerSpegelt in Eersel. Zijn enthousiasme werd opgewekt doordat de PumpTrack voor alle leeftijden geschikt is, de activiteiten perfect passen bij hun eigen doelgroep en daarnaast sportiviteit op het vakantiepark brengt. Een ander mooi voordeel is dat een PumpTrack, behalve enthousiaste stemmen, geen lawaai oplevert.
Door het goede weer en de fijne samenwerking was de baan ruim voor het kampeerseizoen klaar. En dit was de redding van het voorseizoen, de binnenactiviteiten zoals het zwembad en de binnenspeelplaats waren destijds door corona gesloten, maar de PumpTrack maakte veel goed. Er zijn veel positieve reacties. Lennard heeft zelf ook een rondje geprobeerd.
Super leuk, maar hij laat het rijden toch liever over aan de specialisten. Die ‘specialisten’ zijn voor hem de bezoekers van het park, de track is niet openbaar toegankelijk, een helm is verplicht en beschermers worden aangeraden. Door de PumpTrack alleen toegankelijk te maken voor bezoekers creëer je een veilig sportklimaat waar jong tot oud kennis kan maken met een PumpTrack. 

Inmiddels zijn we 2 jaar verder en de bezoekers van de PumpTrack zijn niet van de PumpTrack af te slaan. Dit was de reden dat de PumpTrack in 2023 werd uitgebreid met een bowl waarin tricks kunnen worden gedaan.

Wat Lennard geïnteresseerden mee wil geven?:

‘Bepaal of een PumpTrack bij jouw organisatie past, het is een flinke investering maar wij vinden het echt meer dan waard. Het levert veel enthousiaste reacties op! De samenwerking met Velosolutions ging uitstekend, prettig in de omgang en gemaakte afspraken worden nagekomen’

Er zijn genoeg mogelijkheden voor een PumpTrack op een vakantiepark, benieuwd naar andere locaties met Velosolutions PumpTrack? Bekijk dan het onderstaand overzicht!

Overzicht van PumpTracks op vakantieparken in Nederland
Op vakantieparken zijn PumpTracks meestal niet openbaar toegankelijk, contacteer altijd het vakantiepark voordat je naar de PumpTrack toegaat.

Camping de Pekelinge, Oostkapelle
Deze PumpTrack is in 2017 aangelegd op camping de Pekelinge vlakbij de kust. Camping de Pekelinge
is een sportieve camping. De PumpTrack is openbaar toegankelijk op woensdagen.

Camping Ponderosa, Ulicoten
Deze PumpTrack van 150 meter lang bevindt zich op camping Ponderosa in Ulicoten (Noord Brabant).
De PumpTrack is toegankelijk voor zowel campinggasten als publiek van buitenaf (vooraf aanmelden bij de receptie). Je kunt ook BMX fietsen en steps huren voor gebruik op de PumpTrack. 

Camping TerSpegelt, Eersel
Aangelegd in 2016 was dit lang de grootste PumpTrack van de Benelux. Naast de asfalt PumpTrack is er ook een gravelbaan, deze gravelbaan is met name leuk voor kinderen op crossfietsen! 

De Lente van Drenthe, Gasselte
Deze PumpTrack is 125 meter lang en biedt vele transfer opties. Naast de PumpTrack wordt er ook een fietscafé en boulderhal ingericht. Kortom; op sportieve strandvakantie
in het midden van Drenthe!

Landal Puur Exloo, Exloo
Landal Puur Exloo is een vakantiepark met een luxe uitstraling midden in het Drentse Hondsruggebied. De PumpTrack heeft een lengte van 190 meter en werd afgerond in de zomer van 2020. Bij het ontwerp is alles uit de kast gehaald om een ontwerp te maken met een luxueuze uitstraling die opgaat in de natuurlijke omgeving.

Vakantiepark Eiland van Maurik, Maurik
Met een lengte van 195 meter is deze PumpTrack een mooie toevoeging aan de vele activiteiten die het vakantiepark reeds biedt. Het specifieke kids gedeelte in de PumpTrack maakt het ontwerp aantrekkelijk, interessant en toegankelijk voor (heel) jong tot oud.

Camping de Kleine Wolf
De PumpTrack op Camping de Kleine Wolf heeft een Kidstrack van 43 meter én een volwaardige PumpTrack van 181 meter. De PumpTrack draagt bij aan het doel van de camping om de titel ‘Camping van het jaar’ binnen te halen. De oude PumpTrack van kunststof was zo druk bezet dat het tijd werd voor het grotere werk. Naast de PumpTrack ligt er ook een MTB-parcours van 8,5 km in het bos. Lees het krantenartikel van De Stentor hier.

Vakantiepark Twee Bruggen
De PumpTrack op Vakantiepark de Twee Bruggen is de eerste PumpTrack van 2022, en deze PumpTrack heeft het allemaal! Op het vakantiepark is een uitdagende PumpTrack inclusief de tweede jumpline van Nederland aangelegd maar ook voor de kleintjes is er vertier, in de vorm van een speciale kids track. Succes gegarandeerd.

Vakantiepark Leukermeer
Vakantiepark Leukermeer in Well heeft er sinds 2022 een nieuwe activiteit bij! De PumpTrack ligt diep ingegraven zodat deze optimaal opgaat in de omgeving. Een uitdagende PumpTrack waarbij er ook een PumpTrack voor de allerkleinsten is aangelegd. Naast de PumpTrack zijn er ook padelbanen, een zwembad en een jachthaven op het park te vinden.

Vakantiepark de Meerpaal
Deze PumpTrack is een aanvulling op de vele faciliteiten die het park reeds voor kinderen biedt. Een kleine kidstrack waar kinderen kennis kunnen maken met de beginselen van PumpTrack rijden. Samen met Lappset hebben we hier een complete speel- en sportvoorziening gecreëerd. 

Capfun Rakelbos
Rakelbos is de volgende Capfun camping die wij mogen verblijden met een PumpTrack. Naast een zwembad, een zandstrand en een groene omgeving kan men er nu ook naar hartelust pumpen.

Ouddorp
Een openbare PumpTrack bestaande uit een kidstrack, PumpTrack en bowl aangelegd door bijdrages van de gemeente Goeree-Overflakkee, Landal Resort Ouddorp Duin, Ridderstee, Vakantiepark De Klepperstee, Projectontwikkelaar Otium, Dorpsraad Ouddorp, Natural High, Restaurant Bij Marc, SPAR, RentTourBuy en de Houten Kaap. Op deze manier kan iedereen van de recreatieve voorzieningen gebruik maken van deze PumpTrack!

Chat openen
Welkom bij Velosolutions 👋
Stuur bij vragen of opmerkingen gerust een berichtje via Whatsapp!