Skip to main content

 

PumpTracks kunnen op allerlei locaties worden aangelegd; in de openbare ruimte, bij een school en ook vakantieparken vinden steeds vaker hun weg in de PumpTrack wereld. Lees hier waar ze te vinden zijn en de overwegingen die vakantieparken nemen.

Vakantieparken bieden steeds vaker een totaalbeleving aan aan de bezoekers. Sport en bewegen spelen hierin natuurlijk een prominente rol, en een vakantiepark is de ideale locatie om voor het eerst met een PumpTrack in aanraking te komen. Kinderen nemen vaak hun fiets mee op vakantie, deze kunnen ze goed gebruiken op de PumpTrack. Bovendien hebben de vakantieparken vaak een uitgiftepunt waar sportmateriaal voor op de PumpTrack kan worden geleend/gehuurd. Voor deze blog maakten wij een overzicht van de PumpTracks die reeds zijn aangelegd door Velosolutions op vakantieparken in Nederland. En we zijn in gesprek gegaan met Lennard Kempers van Vakantiepark Eiland van Maurik. Op deze locatie bouwden wij in het voorjaar een mooie PumpTrack met een specifiek kids gedeelte. 

De PumpTrack op Eiland van Maurik
Vakantiepark Eiland van Maurik is een echt familiebedrijf gelegen aan het water in het Gelderse rivierengebied. Lennard kwam zelf voor het eerst met PumpTracks in aanraking bij Recreatiepark TerSpegelt in Eersel. Zijn enthousiasme werd opgewekt doordat de PumpTrack voor alle leeftijden geschikt is, de activiteiten perfect passen bij hun eigen doelgroep en daarnaast sportiviteit op het vakantiepark brengt. Een ander mooi voordeel is dat een PumpTrack, behalve enthousiaste stemmen geen lawaai oplevert.
Door het goede weer en de fijne samenwerking was de baan ruim voor 1 april klaar. En dit was de redding van het voorseizoen, de binnenactiviteiten zoals het zwembad en de binnenspeelplaats waren door corona gesloten, maar de PumpTrack maakte veel goed. Er zijn veel positieve reacties. Lennard heeft zelf ook een rondje geprobeerd.
Super leuk, maar hij laat het rijden toch liever over aan de specialisten. Die ‘specialisten’ zijn voor hem de bezoekers van het park, de track is niet openbaar toegankelijk, een helm is verplicht en beschermers worden aangeraden. Door de PumpTrack alleen toegankelijk te maken voor bezoekers creëer je een veilig sportklimaat waar jong tot oud kennis kan maken met een PumpTrack. 

Wat Lennard geïnteresseerden mee wil geven?:

‘Bepaal of een PumpTrack bij jouw organisatie past, het is een flinke investering maar wij vinden het echt meer dan waard. Het levert veel enthousiaste reacties op! De samenwerking met Velosolutions ging uitstekend, prettig in de omgang en gemaakte afspraken worden nagekomen’

 

Er zijn genoeg mogelijkheden voor een PumpTrack op een vakantiepark, benieuwd naar andere locaties met Velosolutions PumpTrack? Bekijk dan het onderstaand overzicht!

Overzicht van PumpTracks op vakantieparken in Nederland
Op vakantieparken zijn PumpTracks meestal niet openbaar toegankelijk, contacteer altijd het vakantiepark voordat je naar de PumpTrack toegaat.


Camping de Pekelinge, Oostkapelle
Deze PumpTrack is in 2017 aangelegd op camping de Pekelinge vlakbij de kust. Camping de Pekelinge
is een sportieve camping. De PumpTrack is openbaar toegankelijk op woensdagen.

Camping Ponderosa, Ulicoten
Deze PumpTrack van 150 meter lang bevindt zich op camping Ponderosa in Ulicoten (Noord Brabant).
De PumpTrack is toegankelijk voor zowel campinggasten als publiek van buitenaf (vooraf aanmelden bij de receptie). Je kunt ook BMX fietsen en steps huren voor gebruik op de PumpTrack. 

Camping TerSpegelt, Eersel
Aangelegd in 2016 was dit lang de grootste PumpTrack van de Benelux. Naast de asfalt PumpTrack is er ook een gravelbaan, deze gravelbaan is met name leuk voor kinderen op crossfietsen! 


De Lente van Drenthe, Gasselte
Deze PumpTrack is 125 meter lang en biedt vele transfer opties. Naast de PumpTrack wordt er ook een fietscafé en boulderhal ingericht. Kortom; op sportieve strandvakantie
in het midden van Drenthe!

Landal Puur Exloo, Exloo
Landal Puur Exloo is een vakantiepark met een luxe uitstraling midden in het Drentse Hondsruggebied. De PumpTrack heeft een lengte van 190 meter en werd afgerond in de zomer van 2020. Bij het ontwerp is alles uit de kast gehaald om een ontwerp te maken met een luxueuze uitstraling die opgaat in de natuurlijke omgeving.

Vakantiepark Eiland van Maurik, Maurik
Met een lengte van 195 meter is deze PumpTrack een mooie toevoeging aan de vele activiteiten die het vakantiepark reeds biedt. Het specifieke kids gedeelte in de PumpTrack maakt het ontwerp aantrekkelijk, interessant en toegankelijk voor (heel) jong tot oud.

Chat openen
Welkom bij Velosolutions 👋
Stuur bij vragen of opmerkingen gerust een berichtje via Whatsapp!