Skip to main content

Velosolutions staat natuurlijk bekend om de aanleg van PumpTracks maar advisering speelt ook een grote rol in onze dagelijkse bezigheden. En hoe leuk is het wanneer 5 tieners zelf aan de slag gaan om een PumpTrack aan te leggen? 

Marin, Thijs, Jetze, Job en Luuk zijn fietsgekken die er graag op uit trekken. Maar in hun eigen gemeente Deventer misten ze de fietsuitdaging. De PumpTrack in Laren (Gelderland) viel bij een bezoek erg goed in de smaak en ze bedachten; kunnen we die niet zelf bouwen?

Ze zochten een geschikte locatie, stapten naar de wethouder en die was al snel om. De gemeente is het er over eens dat de toevoeging van een PumpTrack aan de leisurestrip De Scheg in Deventer past in de filosofie van het gebied. Voorwaarde is dat de jongens de baan zelf bouwen en ervoor zorgen dat deze netjes en goed onderhouden is. Als tegenprestatie stelde de gemeente een graafmachine met chauffeur van Dusseldorp ter beschikking, ze konden aan de slag!

Een PumpTrack zo ontwerpen dat deze aantrekkelijk is voor iedereen en van goede kwaliteit blijft is niet gemakkelijk. Vandaar dat de jongens bij ons aanklopten. Wij adviseerden hen kosteloos over het ontwerp en onderhoud met een diverse track als uitkomst. Voordeel van het feit dat de PumpTrack onverhard is? Er kan altijd nog een extra jump worden toegevoegd. Nadeel? De mannen moeten vaker aan de slag om de baan netjes te houden!

Van idee naar aanleg in 3 maanden? Het kan allemaal als je maar met een gedegen plan, uitvoering en motivatie komt. Velosolutions Benelux helpt graag bij dit soort bewonersinitiatieven!   

Ga hier naar het stappenplan

“Een PumpTrack in jouw gemeente”

Deventer PumpTrack in het nieuws;

https://www.destentor.nl/deventer/fietsgekke-marin-en-zijn-vrienden-regelen-hun-eigen-pumptrack-in-deventer~a5383e34/  

https://www.destentor.nl/deventer/marin-en-zijn-vrienden-leggen-hun-eigen-pumptrack-aan-in-deventer-ik-ben-al-twee-keer-op-mijn-muil-gegaan~acce5db8/?fbclid=IwAR0DcGO-eYhCfJ7b56VIU5QuQHBAEbulBA_9kzgErgGlT1g-KaIdU01H9f4

Chat openen
Welkom bij Velosolutions 👋
Stuur bij vragen of opmerkingen gerust een berichtje via Whatsapp!