Skip to main content

Velosolutions wil zoveel mogelijk mensen op een veilige manier kennis laten maken met  fietsen. Dit doen we niet alleen met onze veelzijdige PumpTracks maar ook met onze Velomasterparken

Velomasterparken zijn educatieve en leuke fietsparken waar kinderen en volwassenen op een veilige manier kennis kunnen maken met fietsen in een stedelijke omgeving. Allerlei obstakels bootsen in een gecontroleerde omgeving de omstandigheden die je op de fiets in een drukke stad tegen kan komen na. Denk hierbij aan hoge stoepen, tramrails, gaten in de weg of smalle doorgangen en poortjes. Train inschattingsvermogen, behendigheid, kracht en coördinatie.

Meer weten? Lees hier onze brochure! En bekijk de verschillende mogelijkheden.

Stappen om een zelfverzekerde fietser te worden

  1. Ontwikkel fietsskills: raak bekend met verschillende objecten als de rails, de slang of de kameel.
  2. Leer over de objecten te rijden en leer over veiligheid in het verkeer.
  3. Oefen met leuke games om van een Velonovice naar een Veloexpert naar een Velomaster te gaan.
  4. Pas dat wat je geleerd hebt in het Velomaster park toe in de stad

De obstakels
Er zijn 4 soorten obstakels (klassiek, bochten, balans en avontuur) die in allerlei maten en groottes komen. Zo is het mogelijk losse obstakels aan te schaffen maar bieden we ook complete parken aan. Tevens is er een variëteit aan verkeersveiligheidborden. Het is mogelijk de obstakels te customizen in jullie huisstijl.

De obstakels kunnen in de openbare ruimte worden aangelegd maar vinden ook een mooie plek op schoolpleinen om de gymles verder te verrijken.

Veilig, duurzaam en van hoogwaardige kwaliteit

De obstakels worden gemaakt van lariks hout of houten polymeer. Op deze manier zijn ze duurzaam, tijdloos en handgemaakt. Alle metalen frames zijn beschermd tegen roest en corrosie. Hierdoor kunnen ze het hele jaar buiten blijven staan en vragen ze weinig onderhoud. Bovendien worden alle houten elementen voor de veiligheid afgerond. De producten zijn EN 1090-2: 2018 en A1 gecerticificeerd en alle staalconstructies zijn gemarkeerd met een CE-markering (uitvoeringsklasse EXC-1).

“Velomaster is de oplossing om rijvaardigheden te ontwikkelen en meer te leren over wat je in het dagelijkse verkeer kunt tegenkomen.”

 

Chat openen
Welkom bij Velosolutions 👋
Stuur bij vragen of opmerkingen gerust een berichtje via Whatsapp!