Skip to main content

Samen op een missie! Een missie om Nederland in beweging te krijgen. Iedereen zal het herkennen, we zitten te veel aan onze bureaus, de schermtijd waarschuwing popt weer eens op en de kids achter een filmpje zetten is toch wel makkelijk tijdens het koken. Ik was laatst op een inspiratiedag van Speelplan. Aangetoond is dat dagelijks voldoende bewegen ons een betere versie van onszelf laat worden, zowel fysiek als mentaal. Kinderen leren beter als ze elke dag buitenspelen. Sterker nog, ze leren nog beter als ze al spelende leren. Dit geldt trouwens ook voor volwassenen 😉 Mijn eigen kinderen (3 en 5) gaan sinds kort naar de vrije school. Weer of geen weer, de dag begint met spelen in het park. De ouders doen soms vrolijk mee. Heerlijk is dat!

PumpTracks blijken een bijzonder goed middel om mensen aan het bewegen te krijgen. En er zijn veel partijen en gemeenten die onze missie delen. Met die partijen ontwikkelen we geweldige sport- en speellocaties. Ons doel? Tenminste in elke gemeente 1 PumpTrack.

Hoe we dit trachten te bereiken? En waar ik trots op ben?

  • Alle fijne collega’s waar ik mee mag werken, van kantoor tot op de bouwplaats. De passie voor buitenspelen zit in hun DNA. Stuk voor stuk zetten ze zich elke dag weer in voor onze missie. Ze lijken daarbij soms oneindig veel energie te hebben. Zo krijg ik niet alleen tijdens werktijd, maar soms ook in het weekend of ’s avond nog berichtjes met gave ideeën die kunnen bijdragen aan onze missie. De sfeer is geweldig en het teamgevoel aanstekelijk!
  • De samenwerking met geweldige partners. Inmiddels hebben we meer dan 60 PumpTracks gerealiseerd, met ontelbaar veel blije gezichten tot gevolg. Elke baan is een uniek stukje maatwerk, samen met de initiatiefnemers bedacht. Met de Bibian Mentel Foundation en YALP hebben we de Bibian Mentel Playground ontwikkeld. Een inclusief speelterrein, waar echt iedereen zich thuis voelt en kan samenspelen.
  • Meer dan 10 jaar geleden alweer, waren we de eerste die Nederland liet kennis maken met het fenomeen PumpTrack. We reden stad en land af met een mobiele PumpTrack zodat we zo veel mogelijk mensen konden laten meegenieten van deze prachtige manier van sporten/spelen. En in 2015 brachten we als eerste de asfalt PumpTrack naar de Benelux. Hard hebben we er aan moeten trekken, maar de bekendheid is er inmiddels volop en we ontvangen dagelijks aanvragen voor toffe nieuwe projecten.
  • Initiatiefnemers ondersteunen we kosteloos. En daar gaan we behoorlijk ver mee, want wij vinden dat iedereen met een goed idee ook goed moet worden geholpen. Trajecten bij een gemeente zijn soms ingewikkeld en traag, met frustraties tot gevolg. Wij ondersteunen in het hele traject om van de droom een werkelijkheid te maken en te zorgen dat de burger moed houdt.
  • Voortdurende innovaties in de PumpTrack, waardoor we jaar in jaar uit het niveau weten te verhogen. Van doorontwikkelingen in het ontwerp wat resulteert in gavere en veiligere tracks. Tot aan de toevoeging van PumpTrack features. Dat zijn mooie en vooral ook unieke hindernissen met een echte WOW-factor.

Laat je inspireren op onze website en neem gerust contact met ons op als je aan het dromen bent over zo’n geweldige PumpTrack. 

Chat openen
Welkom bij Velosolutions 👋
Stuur bij vragen of opmerkingen gerust een berichtje via Whatsapp!