Skip to main content

Yalp en Velosolutions Benelux bundelen de krachten om zo samen een onvergetelijke speel- en sportervaring aan te bieden. Met deze samenwerking worden kinderen en volwassenen uitgedaagd en uitgenodigd om ongebonden te bewegen in een buitenomgeving die helpt bij het ontwikkelen van fysieke vaardigheden, creativiteit en sociale interactie. Zo wordt een verbinding gecreëerd tussen de speel- en sporttoestellen van Yalp en de asfalt Pumptracks van Velosolutions Benelux, waardoor inspirerende en uitdagende speel- en sportplekken ontstaan waarin iedereen zich op zijn of haar manier kan uitleven.

Yalp wil iedereen uitdagen om te spelen, bewegen, sporten en ontmoeten. Het zit in het DNA van Yalp om het net even anders te doen en in te spelen op de veranderende behoefte van deze tijd. Velosolutions biedt een uitdagende en vernieuwende speel- en sportvoorziening genaamd de ‘PumpTrack’. PumpTracks zijn aantrekkelijk voor alle leeftijden en te berijden met mountainbikes, BMX fietsen, (stunt)stepjes, skates, skateboards en rolstoelen. Elke PumpTrack ontwerp is uniek en wordt altijd gemaakt met input, wensen en behoeften vanuit de doelgroep en opdrachtgever. Er is een optie om ‘PumpTrack features’ te plaatsen zoals bijvoorbeeld een Wallride; een feature kan de uitdaging voor gevorderde rijders vergroten door hoog door een Wallride te rijden, maar sluit de 2 jarige loopfiets rijder niet uit, deze kan door de onderliggende bocht rijden. De PumpTrack bedient een brede doelgroep; van jong tot oud, en van beginner tot ervaren. Iedereen is welkom!

Samen bieden we klanten een totaalconcept. In overleg met de klant ontwerpen we een omgeving met aandacht voor speel-, beweeg- en sport waarde in een landschappelijk aantrekkelijk ingerichte omgeving. Een plek waar mensen zich prettig en veilig voelen, elkaar ontmoeten, in beweging komen en vooral plezier beleven.

De speel- en sporttoestellen van Yalp zijn een mooie aanvulling in een totaal concept. Yalp biedt een ruim assortiment aan speel- en sporttoestellen. De vraag naar inrichtingen van een Urban (speel, beweeg, sport) omgeving stijgt. Door onze krachten te bundelen zijn we in staat om totaalconcepten te ontwerpen en realiseren. In het assortiment beschikt Yalp onder andere over mogelijkheden voor calisthenics, bootcamp, parkour en outdoor fitness. Daarnaast is Yalp uniek in haar interactieve toestellen. Zo kun je met de Fono, een interactieve DJ-tafel, een echte party creëren op de PumpTrack! De Fono geeft gebruikers de mogelijkheid om hun muzikale creativiteit te ontwikkelen en te delen met anderen. De perfecte aanvulling in een urban scene.

Vakantiepark De Meerpaal

Vakantiepark De Meerpaal in Zoutelande is een van de projecten waar wij succesvol samenwerkten aan de realisatie van een Outdoor speel- en sportzone. Vakantiepark De Meerpaal is al jarenlang een vaste klant bij Yalp. Het vakantiepark wilde graag inspelen op het feit dat gasten steeds vaker op zoek zijn naar uitdagende sportmogelijkheden tijdens hun vakantie. In samenwerking met de klant ontwikkelde Yalp een Outdoor speel- en sportzone bestaande uit een multifunctioneel sportveld, met ruimte voor bootcamp en outdoor fitness welke werd aangevuld met een Velosolutions PumpTrack. Deze PumpTrack heeft op verzoek van de klant een compact ontwerp, in combinatie met de andere sportmogelijkheden is de Funzone op deze manier voor jong tot oud aantrekkelijk en toegankelijk. Het feit dat het vakantiepark dicht bij zee ligt deed ons besluiten dit door te trekken in de aankleding van het groen met bloeiende planten en verschillende grassoorten. Het geeft je meteen een vakantiegevoel!

Marc van den Burg van Yalp over onze samenwerking:

Het inrichten van ruimten om te kunnen spelen, sporten, bewegen en ontmoeten. Vaak zijn we ons niet helemaal bewust van de bijdrage die deze ruimten leveren aan ons algehele welzijn. Bij Yalp zijn wij ons hier zeker wel van bewust net zoals wij bewust zijn van de bijdrage en de invloed die wij hierop hebben als “inrichter” van deze ruimten. Een belangrijk aspect hierbij is de “output” die de ruimte moet geven. Niet alleen op speelwaarde maar ook qua sfeersetting en compleetheid van aanbod. Vanuit deze gedachte is de unieke samenwerking met Velosolutions dan ook een logische keuze. Met de PumpTracks en Velofeatures kunnen wij de ontwerpen die hierom vragen of zich hiervoor lenen(soms moet je een klant ook prikkelen met nieuwe ideeën) een nog betere invulling geven.

Bij het aangaan van samenwerkingen vind ik het altijd belangrijk hoe de bedrijven qua werkwijze en intrinsieke motivatie op elkaar aansluiten. Kijken zij hetzelfde en daarin zijn veel overeenkomsten tussen Yalp en Velosolutions terug te vinden. De medewerkers bij Velosolutions hebben allen een achtergrond in fietsen en skaten, ze weten daarom goed waarover zij praten. Dit leidt tot unieke ontwerpen die precies zijn afgestemd op de wensen van de klant. Dat de aanleg vervolgens ook wordt uitgevoerd door mensen die ook weer zelf actief zijn in PumpTrack en andere vormen van fietsen zorgt voor een perfect opgeleverde PumpTrack of fietsparcours waar met veel plezier gebruik van kan worden gemaakt.

“Fun that moves the heartbeat”

Chat openen
Welkom bij Velosolutions 👋
Stuur bij vragen of opmerkingen gerust een berichtje via Whatsapp!